26 juni 2024
Wasbare zwemluiers voor kinderen

Wasbare zwemluiers voor kinderen

De voordelen van wasbare zwemluiers voor kinderen

Is je kleine kindje net een vis in het water? En wordt je kindje helemaal gelukkig als je hem of haar meeneemt om te zwemmen? Dan willen we je graag kennis laten maken met de wasbare zwemluiers voor kinderen. Deze zwemluiers trek je aan als een ‘gewone’ zwembroek, maar hebben één groot voordeel ten opzichte van gewone zwembroekjes. Bij een ‘ongelukje’ blijft alles namelijk netjes in de luier. En doordat de meeste wasbare zwemluiers drukknoopjes aan de zijkant hebben, kun je de zwemluier ook gemakkelijk weer uitdoen na een ‘ongelukje’. In dit blog vertellen we je graag meer over de voordelen van wasbare zwemluiers voor kinderen.

Voor de kleine ongelukjes

Als je kleintje in het water speelt, kan het voorkomen dat er een beetje ontlasting vrij komt. Wasbare zwemluiers voor kinderen vangen dit op. Hierdoor kun je zonder zorgen met je kindje genieten in het water. Onthoud wel dat een wasbare zwemluier alleen geschikt is voor het opvangen van de ontlasting, niet voor de plas. De zwemluier is namelijk niet absorberend. Als de luier dit wel zou zijn, zou deze zich in een mum van tijd volzuigen met zwembadwater en van de billen van je kindje afzakken.

Eén wasbare luier is voldoende!

Luiers gaan er snel doorheen. Het kost je dan ook heel veel geld om elke keer weer schone luiers voor je kindje te kopen. Door te kiezen voor wasbare zwemluiers, kun je op wat kosten besparen. In principe heb je namelijk aan één wasbare zwemluier voldoende. De inhoud van een volle zwemluier deponeer je in het toilet en de luier spoel je af. Zo kun je de luier direct weer gebruiken. Mocht je liever toch een reserve luier meenemen, omdat je niet altijd in de gelegenheid bent om de luier te verschonen, dan heb je alsnog aan twee wasbare zwemluiers voor kinderen genoeg.

Eenvoudig in gebruik

Wasbare zwemluiers doe je eenvoudig bij je kindje aan. Je trekt de zwemluier hetzelfde aan als een gewoon zwembroekje of je maakt hem goed vast met drukknoopjes of klittenband. Er hoeft niets onder de zwemluier. We willen je wel als tip meegeven om de zwemluier altijd pas in het zwembad aan te doen. Niet thuis. Zo weet je zeker dat je kindje met een schone luier het water in gaat. Kun je wel wat tips gebruiken voor het uitzoeken van goede luiers? Klik dan hier.