21 juni 2024

Waarom nanny als carrière najagen?

Een baantje of bijbaantje vinden die bij je past als student kan echt een uitdaging zijn. Het is namelijk best lastig om iets te vinden wat zowel leuk is als een beetje goed betaald. Ook heb je misschien een druk school schema en heb je iets nodig wat heel flexibel kan zijn. Het is heel vervelend wanneer je heel druk bent met tentamenweek en je toch moet werken zonder verlossing te kunnen vinden. Misschien is een baas als oppas heel leuk voor jou. Je wordt namelijk deel van een gezin en mag dus ook alle leuke dingen meemaken als helpen kiezen tussen kinderkleding dure merken en ze aankleden in alle leukste dirkje meisjes kleding. Je speelt ook vooral spelletjes met de kinderen en doet alleen leuke dingen met ze. Je moet ook wel helpen met het huishouden maar dat houdt het ook allemaal interessant en je houdt er leven skills van over! We geven je hier meer redenen waarom een oppas of nanny zijn echt een goed idee is!

Leuke dingen 

Je mag dus mee doen met alle leuke beslissingen. Is het tijd voor nieuwe schoenen? Jouw mening wordt ook gevraagd, je kan ze zien dag in en dag uit in die leuke hippemensjes feetje pyjama die je uit had gekozen. Je hoeft niet daadwerkelijk naar de babykleding winkel maar je kan wel helpen met het uitkiezen van wat ze elke dag aan trekken. Dat is zo leuk. Als je meisjes hebt als oppas kinderen kan je ook uren met ze haren vlechten en nagels lakken. Ze zullen zo een ouder meisje namelijk helemaal geweldig vinden super blij zijn dat je die dingen met ze wilt doen. Dat is hartstikke leuk zonder de minder leuke dingen eraan. En dat is verder ook zo met de rest. Omdat je er bent en wordt betaald wordt er verwacht dat je een veel actievere rol speelt met de kinderen terwijl je er bent. Maar dat is alleen maar leuk. Je kan elke dag naar de kinderboerderij, de dierentuin, de bioscoop, noem maar op! En dat allemaal op de kosten van de ouders en je krijgt ervoor betaald. Ook kan spelletjes spelen met de kinderen hartstikke gezellig zijn, het voelt vaak niet eens als een baantje. 

Helpen in huis

Je moet meestal wel helpen met de huishoudelijke klusjes. Maar het valt altijd reuze mee, het belangrijkste wat je komt doen, is zorgen voor de kinderen. De rest is bijzaak maar houdt het ook wel interessant. Je kan dus bijvoorbeeld helpen met een wasje draaien of even met de stofzuiger rondgaan als je ziet dat het heel vies is. Vaak kan je ook helpen met het koken. Al deze dingen zijn prima dingen om te doen die je waarschijnlijk later nog van pas komen om te hebben geoefend!