26 juni 2024
lasergame huren

Waarom lasergamen met kids niet duur hoeft te zijn 

Lasergamen is echt een onwijs gaaf idee voor een kinderfeestje of schoolactiviteit. Maar vaak zit je met het probleem dat dit al wel aardig prijzig is en je daar onvoldoende budget voor hebt. En je wilt natuurlijk de ouders ook niet opzadelen met het extra betalen voor een uitje of feestje. Dus wat is dan de oplossing? En wat dien je daarvoor nog zelf te organiseren? Ik vertel jou precies hoe en wat.

Een lasergame set huren

Laat ik maar meteen met de oplossing beginnen: een lasergame huren. Je zal wel zelf wat meer moeten regelen, maar het voordeel daarvan is dat je daar ook alle vrijheid in hebt en het je verder niets kost. Zo bepaal jij de locatie, hoelang en wanneer je het speelt, hoe groot het feest wordt en hoe spannend het wordt. Je kan het zowel indoor als outdoor organiseren en in het licht als donker spelen. Denk aan het strand, de school, een voetbalveld of gymzaal. Tevens kan je er extra attributen bij huren, zoals rookmachines, camouflagenetten, targets en een set met lampen.

In een lasergame box zitten extra batterijen, certificaten voor elke speler, teamlintjes en een speluitleg met verschillende spelvormen. Daardoor hoef je zelf alleen nog maar schuilplekken te regelen, zoals gekantelde tafels, gymtoestellen, lege olievaten, hooibalen, gestapelde autobanden of gewoon bomen. De laserguns zijn door het verhuurbedrijf vooraf gecontroleerd en je hebt geen opslag nodig. Bovendien heb je altijd voldoende laserguns, wat bij het kopen ervan vaak niet zo is. En als laatste kan je het in zowel teams als individueel tegen elkaar spelen, de keuze ligt geheel bij jou.

Hoe blijft het leuk?

Je wilt natuurlijk dat het lasergamen voor de kinderen wel leuk blijft, vooral als je het een hele dag of meerdere dagen gaat spelen. Daarom is het fijn om af te wisselen door het in meerdere spelvormen te spelen. Voorbeelden hiervan zijn Teamspel Deathmatch, Capture the Flag en Infected. De uitleg hiervan kun je op internet vinden of in de speluitleg die uiteindelijk in de box geleverd zal worden. Daarnaast is het aan te raden om meerdere teams te maken die elkaar afwisselen, zodat het energiepeil en de adrenaline hoog blijft. En om daarbij korte rondes aan te houden van 10 tot 15 minuten.

Wil je ook onenigheid in het speelveld voorkomen, zodat je daar niet de hele tijd op hoeft te letten? Een lasergame box met anti cheat guns levert het voordeel dat er niet vals gespeeld kan worden. Ben je eenmaal geraakt als speler, kan je namelijk niet meer van team wisselen, want dit ziet de lasergun. Ook kan er niet met levens gesjoemeld worden. En als laatste is het leuk om een mix van jongens en meisjes te maken. 

Combineren met archery tag, bubbel voetbal of silent disco

Bij sommige verhuurbedrijven van lasergame kan er ook archery tag, bubbel voetbal of silent disco gehuurd worden. Hoe leuk is het dan om dit te combineren. Op die manier kan je meerdere activiteiten op één dag en locatie organiseren. Daarnaast hoef je maar één keer verzendkosten te betalen en te retourneren. Dat scheelt dus een hoop tijd en geld. Je krijgt alles geleverd in de hoeveelheid die je wilt. Of je dus voor 20 personen of 100 personen een uitje of feest organiseert, alles is mogelijk. Daardoor maak jij het zo te gek als je maar wilt. En jij bepaalt tevens het budget, aangezien jij alles volledig in eigen handen hebt. Hoe gaaf is dat!