21 juni 2024

Waarom je de herbruikbare luiers zou moeten gebruiken

Om de een of andere reden is het gebruik van wasbare luiers beter dan het gebruik van wegwerpluiers. De herbruikbare luiers zijn niet alleen goed voor de babyhuid maar ook voor het milieu. De babyhuid is zo gevoelig dat het gemakkelijk irriteert. Wegwerpluiers bevatten verschillende chemicaliën die huiduitslag kunnen veroorzaken. Het gebruik van wasbare luiers is ook de beste optie voor baby’s die allergisch zijn. De katoenen luiers zijn gemaakt van natuurlijke materialen (bamboe of katoen). Op deze manier veroorzaakt het geen allergische reacties bij de baby’s. Bovendien spaart het gebruik van herbruikbare luiers ook het milieu omdat we afval verminderen.

Herbruikbare luiers gebruiken voor een beter milieu

Elke dag hebben de baby’s ongeveer 5 luiers per dag nodig. Ze moeten de luiers gebruiken totdat ze klaar zijn voor zindelijkheidstraining. Stel je voor hoeveel wegwerpluiers je baby nodig heeft? Ze hebben mogelijk meer dan 5400 luiers nodig. Elk kind kan ongetwijfeld meer dan 25 kilo afval per maand creëren. Dit afval is niet goed voor ons milieu. Wel kunnen we ons milieu sparen door duurzame wasbare luiers te gebruiken. Meer ouders hebben zich gerealiseerd dat herbruikbare luiers beter zijn dan wegwerpluiers. De herbruikbare luiers kunnen minder uitstoot en restafval opleveren.

Zijn herbruikbare luiers goedkoper dan wegwerpluiers?

De prijs van herbruikbare luiers kan duurder zijn dan wegwerpluiers. Maar deze luiers kunnen uw investering zijn. U kunt de luiers wassen en opnieuw gebruiken. Zo hoef je niet elke maand veel geld uit te geven om wegwerpluiers aan te schaffen. Daarnaast kunnen herbruikbare luiers ook voor uw tweede kind worden gebruikt. Het kan worden gezegd dat herbruikbare luiers kosteneffectief zijn. Je hoeft alleen maar een beetje moeite te doen om de vuile luiers te wassen. Dan zijn de katoenen luiers klaar om te dragen. Zorg er dus voor dat u katoenen luiers van hoge kwaliteit voor uw kinderen koopt om ze comfortabel te maken.