25 juni 2024
Stevige babykleding Utrecht

Kleding was er altijd al

Kleding heeft een rijke geschiedenis in de folklore: Een goed harnas boezemt sinds mensenheugenis angst in het hart van mannen. In Schotland zijn er tradities in overvloed met betrekking tot het opbergen van je kleren. In Northumberland worden de kleren die bovenop het lichaam worden gedragen pennets genoemd en te drogen gehangen; ze worden nooit gewassen in tegenstelling tot babykleding newborn. Aan het eind van de IJzertijd sneden de Kelten hun tunieken uit tot zakken om te dragen en te verwisselen en droegen die rond.

De Romeinen hebben veel verhalen nagelaten over het veranderen van de vorm van kleding en lichaamsaccessoires en het gebruik van maskers om zich te vermommen. Andere verhalen die bestaan over het verwisselen van kleding zijn verspreid over culturen en landen als: Griekenland en Kreta, Iran, Perzië en Pakistan.

Kleding in de Griekse mythologie

De Griekse mythologie vertelt het verhaal van Laomedon, de koning van de Goden, die, hoewel hij machtig was, ongelooflijk ziek werd. Hij besefte dat hij stervende was, dus ging hij naar de goden en smeekte hen hem te helpen, door kinderkleding jongens kopen voor elke jongen in het dorp kon hij zich weer aan de goede kant van de bevolking zetten. Hij geloofde dat het hem zou beschermen tegen de goden en ervoor zou zorgen dat hij hun bondgenoot was. De goden zeiden dat het niet zou werken. Maar dat is natuurlijk allemaal oude folklore, maar in een goed verhaal zit vaak wel waarheid. Bijvoorbeeld bij feetje pyjama bestellen bij hippe mensjes is het wel zo dat het van goede kwaliteit is.

Kleding en trends zijn hetzelfde

Kleding wordt tegenwoordig gekenmerkt door trends. Je garderobe als twintiger is meestal gebaseerd op wat nu in de mode is. Kleren veranderen in de loop van de tijd. Twintigers geven er niet om aandacht te besteden aan wat als modieus wordt beschouwd. Kleren moeten bij je lichaam passen om in je garderobe te blijven. Je moet investeren in kleding die je gemakkelijk kunt combineren met je andere kledingstukken. Bij het investeren in modieuze kleding gaat het erom dat je ze lang kunt dragen zonder dat je je ongemakkelijk voelt.