18 juli 2024
Vijf leuke kinderactiviteiten

Vijf leuke kinderactiviteiten voor regenachtige dagen thuis

Ken je dat? Door het slechte weer moeten de kinderen de hele dag binnen blijven, waardoor ze zich na een poosje flink vervelen. Ze de hele dag op de iPad laten spelen, zie je niet zitten. Maar wat dan? Met deze vijf tips kom je de dag wel door!

Tip 1: Speel een spelletje

Maak de tafel vrij en haal een stapel spelletjes uit de kast. Houd daarbij wel rekening met de leeftijd van de kinderen. Bij jonge kinderen is het bijvoorbeeld beter om een paar korte spelletjes te doen, terwijl oudere kinderen urenlang Monopoly of Kolonisten van Catan kunnen spelen.

Tip 2: Wordt creatief!

Vind jij het stiekem ook altijd zo’n gedoe als de kinderen willen knutselen? De kamer wordt al snel een chaos, door rondvliegend papier en rondslingerende kwasten. Een regenachtige dag is hét moment om je daar overheen te zetten: ga aan de slag met verf en lijm en maak er samen wat moois van!

Tip 3: Ruim samen op

Wedden dat de kinderen nog allerlei speelgoed op hun kamer hebben liggen, waarvan ze het bestaan zijn vergeten? Een regenachtige dag is een ideaal moment om die kamer eens flink uit te mesten. Samen opruimen kan heel gezellig zijn en heeft nog een voordeel: de kids zullen de rest van de dag zoet zijn met al die teruggevonden spullen!

Tip 4: Maak iets lekkers

Trek de keukenkastjes eens open en kijk wat je nog aan bakspullen hebt. Een simpele appeltaart of een grote stapel pannenkoeken zijn zo gemaakt! Laat de kinderen gezellig meehelpen en ruim daarna samen de troep weer op. Na een flinke inspanning smaakt al dat eten nog lekkerder!

Tip 5: Ga lekker naar buiten!

Ja, het regent, het is koud en het waait, maar waarom zou je niet gewoon naar buiten gaan? Jonge kinderen vinden het heerlijk om in de plassen te stampen en in de herfst achter de dwarrelende blaadjes aan te rennen. Zelfs met een baby kun je vaak nog best een luchtje scheppen, als je maar zorgt voor de juiste bescherming. En het allermooiste: na een flinke wandeling door de regen smaakt die zelfgemaakte appeltaart extra lekker!