26 juni 2024
grote lego blokken

Verbeter de motoriek van kinderen met grote lego blokken

Lego is nog altijd hartstikke populair bij kinderen. Omdat het vaak kleine blokjes zijn, is het echter niet geschikt voor alle leeftijden. Daarvoor bestaan er de grote lego blokken. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor jongere kinderen. Grote lego blokken hebben een aantal voordelen:

  • ze zijn door de afmetingen ook geschikt voor peuters en kleuters
  • ze helpen de motoriek verbeteren van het kind
  • ze helpen kinderen spelenderwijs te leren
grote lego blokken

De lego blokken

Grote lego blokken worden vaak gemaakt van een speciaal en extra zacht materiaal. Toch is het ook stevig materiaal. Het lijkt een beetje op rubber en kan daardoor best tegen een stootje. Dat is ook wel handig want jonge kinderen laten natuurlijk nog wel eens vallen. Je hoeft je geen zorgen te maken dat de lego blokken kwijtraken of mee worden genomen want daar zijn ze veel te groot voor. Dankzij het materiaal en de kwaliteit gaan ze bovendien erg lang mee, al wordt er elke dag mee gespeeld.

Waar zijn ze voor?

Wat je met de grote lego blokken wil doen is natuurlijk volledig aan jou. Ze worden echter vooral vaak aangeschaft voor bijvoorbeeld de wachtruimte bij een medisch specialist of in een ziekenhuis. Kinderen worden nogal eens ongeduldig als ze lang moeten wachten en dan zijn deze blokken de uitkomst. Ook voor een speelhoek op een school zijn ze uitermate geschikt. Daar kun je ze eventueel nog aanvullen met ander speelgoed. Er zijn bovendien veel soorten blokken om uit te kiezen.