26 juni 2024

Diamond painting voor beginners

Er is een nieuwe trend op het gebied van creatieve hobby’s, namelijk: Diamond painting. Dit is het maken van een kunstwerk aan de hand van allemaal hele kleine, gekleurde steentjes. Deze steentjes glimmen heel erg en hebben de vorm van een klein diamantje. Daar komt de naam Diamond painting vandaan. Je kunt er echt de allermooiste kunstwerken mee maken en er zijn heel veel verschillende afbeeldingen beschikbaar. Bovendien is het ook nog eens heel erg leuk om te doen, want het is een hele ontspannende bezigheid. Zowel volwassenen als kinderen kunnen er enorm van genieten.

Wil je beginnen met Diamond painting?

Er zijn twee verschillende varianten, namelijk de paintings met vierkante en de paintings met ronde ‘diamantjes’. De vierkante zijn iets moeilijker. Deze moet je namelijk tegen elkaar aan plakken en daardoor heb je eigenlijk maar weinig speling. Alles moet precies op de juiste plek geplakt (oftewel: gelijmd) worden, anders kom je niet uit met je ruimte. Als je een beginner bent en je moet nog oefenen met het plakken dan kun je het beste kiezen voor een Diamond painting met ronde steentjes. Deze plak je als het ware over een afbeelding heen, maar je blijft de afbeelding tussen de steentjes in wel nog zien. Je hebt met ronde steentjes iets meer speling en ziet foutjes niet zo gauw.

Zijn vierkante steentjes dan net zo mooi?

De vierkante steentjes komen volledig over de afbeelding heen, waardoor je geen fouten mag maken. Daar tegenover staat dat het gehele kunstwerk uiteindelijk uit steentjes bestaat en je de afbeelding die erachter staat niet meer ziet. Dit vinden veel mensen veel mooier, want het ziet er artistieker uit. Het is dus maar net wat je zelf het mooiste vindt, een Diamond painting met vierkante of met ronde steentjes. De ene is wat makkelijker, maar de andere ziet er wel cooler uit. En als je eenmaal geoefend bent dan kun je ze allebei volledig foutloos en uiterst secuur maken natuurlijk.

De leukste kunstwerkjes voor kinderen

Zijn jouw kinderen dol op knutselen? Dan zijn ze vast ook helemaal fan van het maken van een Diamond painting. De vele prints zijn er zowel voor jongens als voor meisjes, hoewel veel designs natuurlijk geschikt zijn voor allebei. Je kunt ze er dagenlang mee zoet houden, want zoals we hierboven al beschreven heb je een flinke portie geduld nodig om zo’n painting te maken. Als jouw kinderen dat hebben dan is dit de perfecte hobby. Bovendien zijn Diamond paintings helemaal niet zo duur en houden ze er ook nog eens een leuk kunstwerk aan over.

Maak je eigen wanddecoratie

Het allerleukste aan deze hobby is natuurlijk dat je als je klaar bent een super leuk kunstwerk hebt dat je kunt ophangen aan de muur. Of je nu kiest voor een leuke afbeelding voor op de kinderkamer of een stijlvol exemplaar voor in de woonkamer of de gang, ze trekken hoe dan ook de aandacht. De glitterende steentjes zie je vanuit elke hoek van de kamer en iedereen zal willen weten waar je dat leuke kunstwerkje vandaan hebt.